Классикалық таңғы ас: сұлы ботқаларымен рецепт  

 

  1. Карамельдегі банандары бар сұлы

Дайындық уақыты: 10 минут

Пісіру уақыты: 10 минут

Порция саны: 2

Ингредиенттер:

Сұлы

400 мл сүт (өз дәміне)

100 гр сұлы қауызы

1 қ. л. Бадам пастасы

1 қ. л. үйеңкі шәрбаты

1 шай қасық. кардамона

½ Шай қасық. ванильді қант / сығынды

тұз шөкімі

 

Карамелденген банандар

2 піскен банан

1 ас қасық үйеңкі шәрбаты

1 ас қасық кокос майы

1 ас қасық кунжута

 

Топпингтер:

1 ас қасық Бадам пастасы

1 ш. қ. корица

 

Дайындау: 

  1. Кастрюльге сұлы үшін барлық ингредиенттерді қосыңыз. Қайнауға дейін жеткізіңіз, содан кейін температураны орташаға дейін төмендетіңіз және тағы 5-8 минут арасында үнемі араластырып тұрыңыз.
  2. Бұл уақытта табаны қыздырып, онда үйеңкі шәрбаты, кокос майы, күнжіт және банан қосыңыз. Әрбір жағынан алтын қоңыр түске дейін 3 минут қуырыңыз.
  3. Салат салыңыз, лимон пастасын, корицаны және туралған жаңғақтарды қосыңыз.

 

  1. Бадам пастасы мен бананы сұлы

Дайындық уақыты: 5 минут

Дайындау уақыты: 7 минут

Порция саны: 2

 

Ингредиенттер:

Сұлы

400 мл сүт (өз дәміне)

100 гр сұлы қауызы

1 қ. л. зығыр тұқымы

тұз шөкім

½ Шай қасық. ванильді қант / сығынды

1 қ. л. үйеңкі шәрбаты

 

Топпингтер:

Бадам пастасы

шоколад

1 піскен банан

 

Дайындау:

  1. Кастрюльге сұлы үшін барлық ингредиенттерді қосыңыз. Қайнауға дейін жеткізіңіз, содан кейін температураны орташаға дейін төмендетіңіз және тағы 5-8 минут арасында араластырыңыз. Қажет болса, одан да көп сүт қосыңыз.
  2. Сұлы банкаға салып, Бадам пастасын қосып, шоколад пен банан безендіріңіз.

 

  1. ​Ванильді жылдам сұлы

Дайындау уақыты: 7 минут

Порция саны: 3

 

Ингредиенттер:

Сұлы

280 гр сұлы қауызы

730 мл сүт (өз дәміне)

120 гр ванильді йогурт

3 қ. л. үйеңкі шәрбаты

1 ½ шай қасық. ваниль сығындысы

 

Топпингтер:

3 қ. л. Бадам пастасы

жаңа піскен жидектер, жемістер

жаңғақтар

тұқым

 

Дайындау:

  1. Сұлы үшін барлық ингредиенттерді араластырып, қақпақты жабыңыз да тоңазытқышқа кемінде 6 сағатқа (түнде жақсы) қойыңыз.
  2. Таңертең қайтадан араластырыңыз және қалауыңыз бойынша үйеңкі шәрбатын немесе ванильді йогуртты қосыңыз.
  3. Сұлы мискаға салып, өз дәміне топпингтерді қосыңыз.
Total
0
Shares
Previous Post

Өзіңе құрметпен қараудың себептері

Next Post

Лара Қазақстан: “Әлемге қазақстандық Лараны танытқым келеді”