Бәліштердің арасындағы алма қосылған шарлотканы дайындау оңай, бірақ жылдам жасау мүмкін емес. Шарлотка – бұл бүкіл әлем жақсы көретін дәмді, тіл үйіретін бәліш. Бұл рецепт бойынша мерекелік үстелге бірнеше порциялық «Шарлотка» пісіруге болады.
Дайындау уақыты 10 мин.
Жалпы дайындау уақыты ~ 40 мин.
Жұмыртқаның ақуызы мен сарысын бөліп, қанпен араластырсаңыз, алма қосылған шарлотка пирогі дәмді шығады. Ұнды електен өткізуді де ұмытпаңыз!
Дайындау әдісі:
- Алманың қабығын аршыңыз. Қарайып кетпес үшін жұқа тілімдерге кесіп, лимонды сығып шырынын қосыңыз.
- Жұмыртқаларды миксермен төмен жылдамдықпен араластырып, қант пен ванилин қосыңыз. Жоғары жылдамдықпен пайда болған жұмсақ массаны араластырыңыз.
- Ұнтақталған ұн мен бір шөкім тұзды жұмыртқа массасына аз мөлшерде миксермен араластырыңыз. Қаймақ пен апельсин қабығын қосып, төмен жылдамдықта қайта араластырыңыз.
- Пісіру табағының түбін пергамент қағазын төсеп майлаңыз және ұн себіңіз. Қамырдың жұқа қабаттап құйыңыз.
- Қамырға бірнеше алма тілімдерін салып, қамырдың жартысын толтырыңыз. Қайтадан алма тілімдерін салып, қалған қамырмен толтырасыз.
- Шарлотка 200 ° C дейін қыздырылған пеште шамамен 30 минут пісіріңіз.
- Дайындалған шарлотканы пештен алып, толығымен суығанын күтіңіз. Ыдысқа сәндеп, ұнтақты қант (сахарная пудра) себіңіз.
Алма қосылған шарлотка рецепті шығармашылық эксперименттерге мүмкіндік береді, оны өз талғамыңыз бойынша жақсартуға болады. Қамырға кішкентай мейіз мен даршын ұнтақын (корица) қосуға болады. Ас болсын!